wtorek, 19 lutego 2013

Koreczki


Koreczki to kolorowa, szybka i prosta przekąska. Podstawą do zrobienia ich jest ser, do którego dokładamy wszystko co tylko lubimy. Gdy nie mamy pomysłu na przekąskę lub nie ma wystarczającej ilości czasu by poświęcić go na pichcenie, koreczki są idealnym rozwiązaniem.


Składniki:
  • wykałaczki
  • ser żółty w kawałku
  • kabanos
  • niewielki kawałek kiełbasy
  • kilka oliwek np. z nadzieniem paprykowym
  • kilka marynowanych pieczarek
  • ogórek konserwowy
  • świeża papryka żółta lub czerwona


Wykonanie:
  1. Ser pokroić na niewielkie równe kostki.
  2. Ogórek pokroić na grube plastry, jeśli są one większe niż kostki sera to przekroić je jeszcze na pół.
  3. Kabanosy pokroić na kawałki długością zbliżone do wielkości kostek sera.
  4. W zależności jaką mamy kiełbasę, kroimy ją na plastry lub w kostkę.
  5. Paprykę pokroić w kostkę.
  6. Nabijać na wykałaczkę dowolną kompozycję składników np. ser, kabanos, papryka, oliwka lub kiełbasa, ser, ogórek, pieczarka. Jakie składniki, ich ilość i kolejność należy wybierać według swoich upodobań przy okazji starając się, żeby całość ładnie się prezentowała.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print