poniedziałek, 25 listopada 2013

Ekspresowe ciasto


Ostatnio ciężko mi znaleźć czas na cokolwiek, nie mówiąc już o przygotowaniu ciekawych i nowych słodkości. Postanowiłam więc odświeżyć stary i sprawdzony przepis na babkę cytrynową. Tym razem zamiast kiśli cytrynowych użyłam kiśli o smaku wiśniowym.

Największą zaletą tego ciasta jest to, że robi się je naprawdę szybko i nie potrzeba wiele składników, bo tylko jajka, cukier i kilka opakowań kiśli. Przypominam również, że ciasto to niestety bardzo się klei do formy więc przed pieczeniem formę należy bardzo dokładnie przygotować, lub użyć formy silikonowej.
Przepis znajdziecie TUTAJ. Ja życzę smacznego.


5 komentarzy:

  1. Oj Justynko, ja też wszystko ekspresowo robię..Ale jeszcze ciasta ekspresowego nie robiłam, więc może go włącze do kolekcji expresowych rzeczy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Miałam okazję spróbować i- mimo wielkich postanowień- na jednym kawałku się nie skończyło:) pyszna:)
    pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. A...czyli ekspresowe bo też ekspresowo znika :p

    OdpowiedzUsuń
  4. Oczywiście ;D ekspresowe pod każdym względem.

    OdpowiedzUsuń

Print