Dziś przepis na przekąski z ciasta francuskiego zainspirowane pomysłem mojego kolegi. Niewielkie a pyszne. Ciasto francuskie można zrobić samemu ale nie jest to ani proste ani szybkie. Ja wykorzystałam opakowanie gotowego ciasta francuskiego.
Składniki:
- 1 arkusz ciasta francuskiego
- wędlina (np. szynka, salami)
- ser żółty
- pomidorki koktailowe
Wykonanie:
- Ciasto francuskie rozwinąć lub rozwałkować a następnie pokroić na małe keadraty o boku około 3 - 4 cm.
- Na każdy kawałek ciasta ułożyć wędlinę, kawałek sera żółtego i połowę lub ćwiartkę pomidorka.
- Ciasteczka ułożyć na blasze do pieczenia i piec w temperaturze 200oC aż ciasto się zarumieni a ser roztopi.
Przepyszne, polecam, miałam tą przyjemność je zjeść :)
OdpowiedzUsuńCzy na zimni też są smaczne ?
OdpowiedzUsuńOczywiście, ja w zasadzie serwowałam je na zimno.
Usuń