Racuchy dyniowe łatwo zrobić, a przy tym są pyszne i słodkie. Świetnie nadają się na obiad, a jeśli podać je np. z bitą śmietaną również spełnią rolę świetnego deseru.
Składniki:
- 300 g musu z dyni
- 50 g jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 1,5 szklanki mąki
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki oleju
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- ¼ łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka cynamonu
- ½ łyżeczki imbiru
Wykonanie:
- Wszystkie składniki włożyć do miski i zmiksować ze sobą.
- Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
- Podawać same, z jogurtem lub ulubionymi konfiturami.
jakie pyszności :)
OdpowiedzUsuń