piątek, 11 września 2015

Kukurydza


Gotowana kukurydza jest świetnym obiadem lub kolacją, gdy nie mamy czasu lub innego pomysłu. Ważne żeby kukurydza była świeża bo wtedy szybko i dobrze se ugotuje.



Składniki:
  • 2 kukurydze
  • 2 łyżki masła
  • 1 papryczka chilli
  • 1 - 2 łyżki świeżej kolendry
  • sól

Składniki:
  1. Paprykę posiekać (ja najpierw wyciągam pestki), liście kolendry umyć, osuszyć i  również posiekać.
  2. Masło rozetrzeć z papryczką, kolendrą i solą. Odstawić na cco najmniej 30 minut.
  3. Kukurydzę zalać wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 25 minut aż kukurydza będzie miękka.
  4. Kukurydzę posmarować wcześniej przygotowanym masłem i ewentualnie posypać liśćmi kolendry. Podawać od razu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print