Gotowana kukurydza jest świetnym obiadem lub kolacją, gdy nie mamy czasu lub innego pomysłu. Ważne żeby kukurydza była świeża bo wtedy szybko i dobrze se ugotuje.
Składniki:
- 2 kukurydze
- 2 łyżki masła
- 1 papryczka chilli
- 1 - 2 łyżki świeżej kolendry
- sól
Składniki:
- Paprykę posiekać (ja najpierw wyciągam pestki), liście kolendry umyć, osuszyć i również posiekać.
- Masło rozetrzeć z papryczką, kolendrą i solą. Odstawić na cco najmniej 30 minut.
- Kukurydzę zalać wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 25 minut aż kukurydza będzie miękka.
- Kukurydzę posmarować wcześniej przygotowanym masłem i ewentualnie posypać liśćmi kolendry. Podawać od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz