Naleśniki nadziewane warzywami można zrobić używając swoich ulubionych warzyw. Mogą być zarówno z dodatkiem kurczaka, innego mięsa jak i bez dodatku mięsa. Również sos może być dowolny, ja lubię czosnkowy.
Ilości dodatków dodajemy według własnego gustu.
Składniki:
sos:
- jogurt naturalny
- 2 - 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
dodatki:
- kapusta pekińska
- pomidorki koktajlowe
- papryka
- kukurydza
- kurczak
- tymianek
- sól
- pieprz
- Jogurt wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut.
- Naleśniku usmażyć np z tego przepisu.
- Kapustę posiekać, pomidorki pokroić na pół lub ćwiartki, paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski, kukurydzę odcedzić, kurczaka umyć, pokroić w paski, posypać tymiankiem, solą i pieprzem a następnie usmażyć.
- Na naleśnik ułożyć warstwami kolejne składniki, polać sosem a następnie zwinąć naleśnik.
- Od razu podawać.
Pyszne, palce lizać, a moje ulubione nalesniki są ze szpinakiem! Nie tylko używam go do farszu, ale i do ciasta, tutaj znajdziecie przepis: http://www.jestemfit.pl/artykuly/dieta/nale%C5%9Bniki-ze-szpinakiem-zdrowe-i-dietetyczne Uwielbiam tego typu przekąski :)
OdpowiedzUsuńciekawy wpis! postaram się wchodzić tutaj częściej
OdpowiedzUsuńciekawe wpisy i inspirujące pomysły
OdpowiedzUsuńPrzepis brzmi bardzo smacznie!
OdpowiedzUsuńŚwietny blog i przepisy
OdpowiedzUsuńAle smakowite przepisy. Mniaaaam
OdpowiedzUsuńprzepyszne!! dziękuję!!!
OdpowiedzUsuńSuper blog !
OdpowiedzUsuńpychota! dziękuję
OdpowiedzUsuń