Dziś kolejne danie jednogarnkowe, a mianowicie pierś indyka duszona z warzywami. Tak przygotowany indyk jest nie tylko smaczny, ale i nie wymaga dużo pracy by go przygotować.
Składniki:
- pierś z indyka
- marchew
- pietruszka
- kilka ziemniaków
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- bazylia
- oregano
- szczypta imbiru
- papryka słodka
- papryka ostra
- oliwa
Wykonanie:
- Warzywa obrać i umyć a następnie warzywa i czosnek pokroić w plastry. Cebulę pokroić w pióra.
- Warzywa, cebulę i czosnek podsmażyć na oleju aż trochę zmiękną.
- Indyka umyć i pokroić na mniejsze kawałki, a następnie dodać do warzyw. Dodać przyprawy, wymieszać, dolać trochę wody. Dusić około 30 - 40 minut aż indyk będzie miękki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz