środa, 11 marca 2015

Indyk duszony z warzywami


Dziś kolejne danie jednogarnkowe, a mianowicie pierś indyka duszona z warzywami. Tak przygotowany indyk jest nie tylko smaczny, ale i nie wymaga dużo pracy by go przygotować.


Składniki:
  • pierś z indyka
  • marchew
  • pietruszka
  • kilka ziemniaków
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • oregano
  • szczypta imbiru
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • oliwa

Wykonanie:
  1. Warzywa obrać i umyć a następnie warzywa i czosnek pokroić w plastry. Cebulę pokroić w pióra.
  2. Warzywa, cebulę i czosnek podsmażyć na oleju aż trochę zmiękną.
  3. Indyka umyć i pokroić na mniejsze kawałki, a następnie dodać do warzyw. Dodać przyprawy, wymieszać, dolać trochę wody. Dusić około 30 - 40 minut aż indyk będzie miękki.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print