Polędwica smażona w panierce z czarnuszki jest świetnym pomysłem na urozmaicenie codziennego obiadu. Pomysł na to danie dała mi kuzynka mojego męża. Ja smażyłam wołowinę po 2 minuty z każdej strony - wyszła mi medium. Ważne żeby wołowinę solić na sam koniec, gdy już jest na patelni, bo inaczej wyjdzie twarda.
Składniki:
- polędwica wołowa
- jajko
- czarnuszka
- sól
- pieprz
- olej
Wykonanie:
- Jajko roztrzepać, polędwicę umyć, osuszyć i pokroić w grube plastry.
- Polędwicę przyprawić pieprzem, moczyć w jajku i opanierować w czarnuszce.
- Olej dobrze rozgrzać na patelni. Polędwicę smażyć z obu stron na stopień wysmażenia jaki lubimy. Posolić dopiero gdy przewrócimy mięso na drugą stronę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz