piątek, 6 marca 2015

Sałatka z ryżem i tuńczykiem


Kolejna szybka i rewelacyjna sałatka. Tym razem w składnikach mamy do wyboru puszkę kukurydzy lub marynowaną paprykę, ale dla mnie obie wersje są rewelacyjne.



Składniki:
  • 1 szklanka ryżu
  • 2 puszki tuńczyka
  • 1 puszka kukurydzy lub marynowanej papryki
  • 1 łyżeczka musztardy
  • majonez
  • sól
  • pieprz


Wykonanie:
  1. Ryż ugotować i ostudzić. Tuńczyka, kukurydzę lub paprykę odcedzić.
  2. Do ryżu dodać tuńczyka, kukurydzę lub pokrojoną w kostkę paprykę, majonez, musztardę i doprawić solą i pieprzem.
  3. Wszystkie składniki wymieszać.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print