środa, 19 grudnia 2012

Pieczona biała kiełbasa

Pieczona biała kiełbasa




Pieczona biała kiełbasa to danie proste i szybkie w przygotowaniu, 

w zasadzie robi się samo. Jeśli wykorzystasz kiełbasę robioną samodzielnie 
w domu i ulubione zioła będzie to naprawdę wyjątkowe danie.


Składniki:
  • biała surowa nieparzona kiełbasa
  • cebula (tyle żeby przykryć kiełbasę)
  • czosnek (2-3 ząbki)
  • czubrica
  • mielona słodka papryka
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • ewentualnie ulubione przyprawy
Przygotowanie:

1) Kiełbasę wkładamy do żaroodpornego wysmarowanego oliwą naczynia
2) Posypujemy ją przyprawami i układamy na niej czosnek pokrojony w plasterki
3) Całość przykrywamy cebulą pokrojoną w pióra
4) Przykrywamy naczynie i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50 - 55 minut
5) Wyjmujemy z piekarnika i gotowe! Można ją podawać z chlebem, frytkami lub dowolnym dodatkiem.   
    Smacznego

1
1
3
3
2
2
5
5

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print