wtorek, 12 lipca 2016

Kotlety z kaszy gryczanej

LINK DO KONKURSU TUTAJ: 


Kotlety z kaszy gryczanej są świetnym pomysłem na obiad, gdy nie mamy ochoty na mięso. Można podawać je same lub ze śmietaną czy ulubionym sosem, np. pomidorowym.
Przepis ten zgłaszam na Konkurs kulinarny- przepis z kaszą w roli głównej

Składniki:
  • 1 szklanka kaszy gryczanej
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 250 - 300 g twarożku
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • bułka tarta
Wykonanie:
  1. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu, cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Twarożek przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub rozdrobnić widelcem.
  2. Kaszę ostudzić, dodać do niej ostudzoną cebulę, jajko i twarożek. Całość doprawić solą i pieprzem a następnie dokładnie wymieszać.
  3. Z kaszy uformować kotlety, panierować je bułką tartą i smażyć z obu stron na złoty kolor.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print