poniedziałek, 10 października 2016

Sałatka chranowa


Sałatka to doskonale nadaje się do mięs i wędlin, jak również jest świetna podczas grillowania. Ponieważ używamy już doprawionych składników, sałatki nie potrzeba dodatkowo doprawiać solą i pieprzem.

Składniki:
  • 2 słoiczki chrzanu
  • 200 g sera gouda
  • 1 puszka ananasa
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 4 duże ogórki konserwowe
  • majonez

Wykonanie:
  1. Chrzan przełożyć na sito i odcisnąć nadmiar wody, ser żółty zetrzeć, ananas, jajka i ogórki pokroić w kostkę.
  2. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i odrobiną majonezu.



3 komentarze:

  1. Tradycyjna sałatka. Zapowiada się super. :) Zapraszam na nowy post! https://jaglusia.wordpress.com/2016/10/09/kalafiorowe-kotlety-z-kasza-jaglana/

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne! Ja ostatnio uczę się gotować z aplikacją www.kcalmar.com/blog . Polecam, jako inspirację:)

    OdpowiedzUsuń
  3. super sałatka do wędliny coś na ząb ;-)

    ---------------------------------------

    http://bit.ly/2eq3TuE

    OdpowiedzUsuń

Print