Kolejna wersja placków ziemniaczanych, uwielbiana przez moich synów. Teraz jak mają być na obiad placki ziemniaczane to tylko w tej wersji. Jedyna różnica ze zwykłymi plackami jest taka, że dodajemy posiekany odparowany szpinak.
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 1 jajko
- 3 łyżki maki ziemniaczanej
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Ziemniaki obrać, zetrzeć, posolić i zostawić na pół godziny lub godzinę żeby puściły sok.
- Szpinak przełożyć do garnka razem z masłem i podgrzewać do rozmrożenia. Następnie doprawić czosnkiem, solą i gałką. Odparować wodę i ostudzić. Jeśli mamy całe liście posiekać.
- Odcisnąć sok z ziemniaków, dodać resztę składników, doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
- Na patelni zagrzać olej, gdy już będzie gorący kłaść przygotowane ciasto na patelnię formując placuszki. Olej jest dobrze rozgrzane jeśli skwierczy gdy kładziemy na niego ciasto.
- Smażyć z obu stron na złoty kolor.
- Po usmażeniu kłaść na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Инстраграмм остается самой популярной на данный момент площадкой для продвижения своего бизнеса. Но, как показывает практика, люди гораздо чаще подписываются на профили в каких уже достаточное количество подписчиков. В случае если заниматься продвижение своими силами, потратить на это можно очень немало времени, поэтому гораздо лучше обратиться к специалистам из Krutiminst.ru на сайт https://www.lomed.nl/en/4-tips-to-brighten-up-splints/
OdpowiedzUsuń