piątek, 12 kwietnia 2013

Zapiekanka z Ugotowanych Warzyw



Przygotowanie zapiekanki z ugotowanych warzyw jest świetnym sposobem na wykorzystanie warzyw użytych do ugotowania rosołu, bulionu czy barszczu. Ja wykorzystuję warzywa i mięso na których gotowałam barszcz czerwony. Zapiekanka jest prosta, szybko się ją robi i jest pyszna.




Składniki:
  • ugotowane ważywa
  • ugotowane mięso np. kurczak
  • 3 łyżki śmietany
  • starty ser
  • oregano
  • pieprz
  • czerwona słodka papryka

Wykonanie:
  1. Warzywa pokroić w plastry, mięso pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć w nim warzywa, mięso, polać śmietaną, posypać serem żółtym i przyprawami.
  3. Zapiekać około 40 minut w temperaturze 180oC.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print