To kruche i pyszne ciasteczka. Dodatkowo są proste w przygotowaniu. Według mnie największym ich atutem jest to, że są w nich kawałki czekolady.
Składniki:
- 200 g masła
- 240 g cukru
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 360 g mąki
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g gorzkiej czekolady
- 100 g czekolady deserowej
Wykonanie:
- Masło zmiksować z cukrem. Następnie dalej miksując dodać jajko i żółtko.
- Do masy dodać mąkę, sól i proszek do pieczenia, dokładnie zmiksować.
- Obie czekolady posiekać, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
- Z ciasta formować niewielkie kulki, rozpłaszczyć je i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec w temperaturze 180oC przez ok. 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz