piątek, 22 stycznia 2016

Ciasteczka z czekoladą


To kruche i pyszne ciasteczka. Dodatkowo są proste w przygotowaniu. Według mnie największym ich atutem jest to, że są w nich kawałki czekolady.


Składniki:
  • 200 g masła
  • 240 g cukru
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 360 g mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g czekolady deserowej

Wykonanie:
  1. Masło zmiksować z cukrem. Następnie dalej miksując dodać jajko i żółtko.
  2. Do masy dodać mąkę, sól i proszek do pieczenia, dokładnie zmiksować.
  3. Obie czekolady posiekać, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
  4. Z ciasta formować niewielkie kulki, rozpłaszczyć je i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Piec w  temperaturze 180oC przez ok. 15 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print