Dziś kolejne danie jednogarnkowe, a mianowicie pierś indyka duszona z warzywami. Tak przygotowany indyk jest nie tylko smaczny, ale i nie wymaga dużo pracy by go przygotować.
Składniki:
- pierś z indyka
 - marchew
 - pietruszka
 - kilka ziemniaków
 - 2 cebule
 - 2 ząbki czosnku
 - sól
 - pieprz
 - bazylia
 - oregano
 - szczypta imbiru
 - papryka słodka
 - papryka ostra
 - oliwa
 
Wykonanie:
- Warzywa obrać i umyć a następnie warzywa i czosnek pokroić w plastry. Cebulę pokroić w pióra.
 - Warzywa, cebulę i czosnek podsmażyć na oleju aż trochę zmiękną.
 - Indyka umyć i pokroić na mniejsze kawałki, a następnie dodać do warzyw. Dodać przyprawy, wymieszać, dolać trochę wody. Dusić około 30 - 40 minut aż indyk będzie miękki.
 

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz