czwartek, 28 kwietnia 2016

Naleśniki z warzywami


Naleśniki nadziewane warzywami można zrobić używając swoich ulubionych warzyw. Mogą być zarówno z dodatkiem kurczaka, innego mięsa jak i bez dodatku mięsa. Również sos może być dowolny, ja lubię czosnkowy.
Ilości dodatków dodajemy według własnego gustu.

Składniki:
sos:
  • jogurt naturalny
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
dodatki:
  • kapusta pekińska
  • pomidorki koktajlowe
  • papryka
  • kukurydza
  • kurczak
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
Wykonanie:
  1. Jogurt wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut.
  2. Naleśniku usmażyć np z tego przepisu.
  3. Kapustę posiekać, pomidorki pokroić na pół lub ćwiartki, paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski, kukurydzę odcedzić, kurczaka umyć, pokroić w paski, posypać tymiankiem, solą i pieprzem a następnie usmażyć.
  4. Na naleśnik ułożyć warstwami kolejne składniki, polać sosem a następnie zwinąć naleśnik.
  5. Od razu podawać.





1 komentarz:

  1. Pyszne, palce lizać, a moje ulubione nalesniki są ze szpinakiem! Nie tylko używam go do farszu, ale i do ciasta, tutaj znajdziecie przepis: http://www.jestemfit.pl/artykuly/dieta/nale%C5%9Bniki-ze-szpinakiem-zdrowe-i-dietetyczne Uwielbiam tego typu przekąski :)

    OdpowiedzUsuń

Print