piątek, 30 sierpnia 2013

Twarożek z Wędzonym Łososiem


Twarożek z łososiem i koperkiem nie tylko nadaje się na kanapki, ale jest też świetną przekąską jeśli posmarujemy nim krakersy. Ilość ryby i koperku którego użyjemy do przygotowania twarożku zależy od naszych upodobań.



Składniki:
  • 1 opakowanie twarożku
  • 3 - 4 łyżki jogurtu naturalnego lub kefiru
  • wędzony łosoś
  • kilka gałązek koperku
  • pieprz

Wykonanie:
  1. Twarożek przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem.
  2. Łososia pokroić w drobną kostkę, koperek posiekać.
  3. Do twarożku dodać jogurt, wymieszać. Dodać łososia i koperek, doprawić pieprzem i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
  4. Podawać z pieczywem lub krakersami.






1 komentarz:

Print