czwartek, 29 października 2015

Pasta kanapkowa z dynii


Bardzo fajna pasta do kanapek. W smaku przypomina pastę jajeczną. Pastę tą można również wykorzystać jako farsz do pomidorów lub jajek.



Składniki:
  • 1 szklanka gęstego musu z dyni
  • 1 cebula
  • oliwa do usmażenia cebuli
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • ½ pęczka szczypiorku
  • sól
  • pieprz


Wykonanie:
  1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć do miękkości na oliwie. Cebulę ostudzić.
  2. Dokładnie wymieszać ze sobą wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem.
  3. Podawać np. na kanapkach.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print