czwartek, 15 października 2015

Racuchy dyniowe


Racuchy dyniowe łatwo zrobić, a przy tym są pyszne i słodkie. Świetnie nadają się na obiad, a jeśli podać je np. z bitą śmietaną również spełnią rolę świetnego deseru.



Składniki:
  • 300 g musu z dyni
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki oleju
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • ¼ łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • ½ łyżeczki imbiru

Wykonanie:
  1. Wszystkie składniki włożyć do miski i zmiksować ze sobą.
  2. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
  3. Podawać same, z jogurtem lub ulubionymi konfiturami.



1 komentarz:

Print