Ten deser nie tylko dobrze wygląda, ale jest naprawdę bardzo dobry. Do tego robi się go szybko i bardzo łatwo. Polecam wszystkim.
Składniki:
- 150 g herbatników
- 250 g sera mascarpone
- 200 g śmietany 30%
- 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
- 300 - 400 g mrożonych truskawek
- 2 łyżeczki cukru
- starta gorzka czekolada do dekoracji
Wykonanie:
- Herbatniki pokruszyć, można to zrobić wałkiem, drewnianą pałką lub za pomocą blendera.
- Mascarpone ubić z śmietaną i cukrem z prawdziwą wanilią na puszystą masę.
- Truskawki trochę rozmrozić i zmiksować razem z cukrem.
- W kieliszku lub w pucharku układać na przemian warstwę z biszkoptów, sera mascarpone i truskawek, tak by były po 2 warstwy każdego składnika.
- Wierzch posypać herbatnikami i startą czekoladą.
- Deser podawać od razu lub przechowywać w lodówce.
Wczoraj wyprawialam urodziny, deser wszystkim smakowal. Pychotka
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
LECZ JEŚLI JESZCZE KOBIETO BIEGASZ JAK OPĘTANA DO KOŚCIOŁA, TO SWOJE KOLEJNE URODZINY BĘDZIESZ OOBCHODZIĆ W OBOZIE ZAGŁADY W OŚWIĘCIMIU. A WTEDY POZOSTANĄ CI JEDYNIE WSPOMNIENIA.
UsuńMARZENA MANISTA