wtorek, 2 września 2014

Sałatka z rukolą i arbuzem


Sałatka ta jest nie tylko bardzo dobra ale i łatwa w przygotowaniu. Wszystkie składniki można przygotować wcześniej i połączyć je przed samym podaniem.



Składniki:
  • ¼  arbuza
  • 1 - 2 opakowania rukoli
  • 1 mały słoik czarnych oliwek
  • 1 opakowanie sera feta
  • 1 czerwona cebula
  • 1 opakowanie pestek dyni
  • 3 łyżki miodu
  • 6 łyżek soku z cytryny
  • pieprz

Wykonanie:
  1. Arbuza pokroić w kostkę i oczyścić z pestek.
  2. Pestki dyni wrzucić na suchą rozgrzaną patelnię i prażyć aż się przyrumienią.
  3. Rukolę umyć i osuszyć, oliwki pokroić w plasterki, ser feta pokroić w kostkę a czerwoną cebulę pokroić w drobną kostkę.
  4. Przygotować sos: wymieszać ze sobą miód cytrynę i pieprz.
  5. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Można zostawić częćś pestek dyni i posypać nimi wierzch sałatki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print