Bardzo proste i szybkie do przygotowania danie to fasolka polana masłem z prażoną bułką tartą. Mimo, że jest to danie proste, jest bardzo smaczne. Warto korzystać z sezonowych świerzych warzyw, bo mrożone nie smakują już tak dobrze.
Składniki:
- fasolka szparagowa
 - 3 łyżki masła
 - 3 łyżki bułki tartej
 - sól
 
Wykonanie:
- Fasolkę oczyścić i umyć.
 - Fasolkę przełożyć do dużego garnka, zalać wodą i posolić. Gotować aż fasolka będzie miękka przez około 30 minut.
 - Fasolkę odcedzić i przełożyć na talerz.
 - Masło rozpuścić w rondelku, dodać bułkę tartą i prażyć na małym ogniu aż zacznie kipieć.
 - Tak przygotowaną bułką polać fasolkę.
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz