niedziela, 28 lipca 2013

Fasolka Szparagowa


Bardzo proste i szybkie do przygotowania danie to fasolka polana masłem z prażoną bułką tartą. Mimo, że jest to danie proste, jest bardzo smaczne. Warto korzystać z sezonowych świerzych warzyw, bo mrożone nie smakują już tak dobrze.


Składniki:
  • fasolka szparagowa
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól

Wykonanie:
  1. Fasolkę oczyścić i umyć.
  2. Fasolkę przełożyć do dużego garnka, zalać wodą i posolić. Gotować aż fasolka będzie miękka przez około 30 minut.
  3. Fasolkę odcedzić i przełożyć na talerz.
  4. Masło rozpuścić w rondelku, dodać bułkę tartą i prażyć na małym ogniu aż zacznie kipieć.
  5. Tak przygotowaną bułką polać fasolkę.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print