środa, 24 lipca 2013

Kisiel Wiśniowy



Kisiel ma tą zaletę, że jest równie szybki jak i łatwy do przygotowania. Poza tym gdy przygotujemy kisiel samodzielnie to mamy pewność, że jest on zrobiony tylko z naturalnych i dobrych jakościowo składników, bez użycia sztucznych barwników. Poza tym mój synek uwielbia tak zrobiony kisiel. Podaje przepis na 2 niewielkie porcje.



Składniki:
  • ½ szklanki zmiksowanych blenderem wiśni
  • 1 szklanka zimnej wody
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka lub więcej cukru



Wykonanie:
  1. Zmiksowane wiśnie, cukier i ½ szklanki wody zagotować.
  2. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z ½ szklanki wody.
  3. Do gotujących się wiśni powoli wlewać mąkę rozmieszaną z wodą cały czas mieszając.
  4. Gotować przez chwilę aż całość zgęstnieje.
  5. Gotowy kisiel przełożyć do miseczek. Można jeść na zimno i na na ciepło.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print