Ostatnio zostało mi sporo mięsa z rosołu i dodatkowo opróżniłam zamrażarkę. Z mięsa postanowiłam zrobić krokiety. Mnie wyszło 11 krokietów z dużą ilością mięsa. Krokiety wyszły rewelacyjne.
Składniki:
- naleśniki
- 1,5 kg ugotowanego mięsa (z kaczki, perliczki, indyka i wołowiny)
- 1,5 szklanki rosołu
- 2 cebule
- warzywa z rosołu (pietruszka, seler i odrobina marchewki)
- sól
- pieprz
Wykonanie:
- Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Cebulę, mięso i warzywa zmielić.
- Do mięsa z warzywami dodać rosół, doprawić solą i pieprzem, wszystko wymieszać.
- Naleśnik rozłożyć na talerzu, na środku naleśnika ułożyć farsz, brzegi naleśnika zagiąć a następnie zwinąć krokiety.
- Krokiety opanierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz