poniedziałek, 24 listopada 2014

Krokiety z mięsem


Ostatnio zostało mi sporo mięsa z rosołu i dodatkowo opróżniłam zamrażarkę. Z mięsa postanowiłam zrobić krokiety. Mnie wyszło 11 krokietów z dużą ilością mięsa. Krokiety wyszły rewelacyjne.



Składniki:
  • naleśniki
  • 1,5 kg ugotowanego mięsa (z kaczki, perliczki, indyka i wołowiny)
  • 1,5 szklanki rosołu
  • 2 cebule
  • warzywa z rosołu (pietruszka, seler i odrobina marchewki)
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:
  1. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Cebulę, mięso i warzywa zmielić.
  2. Do mięsa z warzywami dodać rosół, doprawić solą i pieprzem, wszystko wymieszać.
  3. Naleśnik rozłożyć na talerzu, na środku naleśnika ułożyć farsz, brzegi naleśnika zagiąć a następnie zwinąć krokiety.
  4. Krokiety opanierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print