wtorek, 16 grudnia 2014

Twarożek z sardynkami



Taki twarożek jest rewelacyjny nie tylko do chleba ale przede wszystkim do krakersów. Twarożek w takiej postaci robię dość często bo jest naprawdę rewelacyjny.


Składniki:
  • 1 opakowanie twarożku
  • 1 puszka sardynek w oleju
  • sól
  • pieprz
  • opcjonalnie 1 - 2 łyżki jogurtu naturalnego



Wykonanie:
  1. Twarożek przełożyć do miski i rozgnieść widelcem.
  2. Sardynki oddzielić od oleju, usunąć kręgosłupy i rozgnieść widelcem.
  3. Do twarożku dodać rybę, doprawić solą i pieprzem i wszystko razem rozgnieść. W razie potrzeby dodać 1 - 2 łyżki jogurtu naturalnego lub trochę oleju spod sardynek.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print