Rolowane małe kanapki są świetną alternatywą dla
imprezowych kanapek. Ładne niewielkie i pyszne a przy tym ciekawie wyglądają.
Niestety żeby się trzymały trzeba je przygotować dzień wcześniej ale warto.
Świetna przekąska która nie wymaga wiele pracy.
Składniki:
- 1 bagietka
- masło
- mix sałat
- kilka plasterków szynki
- kilka plastrów sera
- Bagietce odciąć końce i podzielić ją na 4 części.
- Naciąć bagietkę wzdłuż w taki sposób by ją nie przecinać do końca (naciąć jak bułkę na hot doga).
- Wydrążyć wnętrze bagietki.
- Posmarować wewnętrzną część bagietki masłem, następnie równomiernie rozłożyć sałatę, szynkę oraz ser.
- Zwinąć bagietkę jak roladę bardzo ściśle, dobrze, mocno owinąć folią spożywczą.
- Tak przygotowane bułki włożyć na noc do lodówki.
- Na drugi dzień odwinąć folię, pokroić w plastry i gotowe.
Bardzo fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuń