poniedziałek, 18 lutego 2013

Rolowane Małe Kanapki


Rolowane małe kanapki są świetną alternatywą dla imprezowych kanapek. Ładne niewielkie i pyszne a przy tym ciekawie wyglądają. Niestety żeby się trzymały trzeba je przygotować dzień wcześniej ale warto. Świetna przekąska która nie wymaga wiele pracy.

Składniki:
  • 1 bagietka
  • masło
  • mix sałat
  • kilka plasterków szynki
  • kilka plastrów sera
 Przygotowanie:
  1. Bagietce odciąć końce i podzielić ją na 4 części.
  2. Naciąć bagietkę wzdłuż w taki sposób by ją nie przecinać do końca (naciąć jak bułkę na hot doga).
  3. Wydrążyć wnętrze bagietki.
  4. Posmarować wewnętrzną część bagietki masłem, następnie równomiernie rozłożyć sałatę, szynkę oraz ser.
  5. Zwinąć bagietkę jak roladę bardzo ściśle, dobrze, mocno owinąć folią spożywczą.
  6. Tak przygotowane bułki włożyć na noc do lodówki.
  7. Na drugi dzień odwinąć folię, pokroić w plastry i gotowe.
Smacznego!












1 komentarz:

Print