Galaretka w skorupce jajka to ciekawy sposób na podanie galaretki w święta. Przygotowanie tego deseru wymaga odrobinę cierpliwości, ale efekt jest rewelacyjny. Odpowiednio podając takie jajko można zaskoczyć każdego łakomczucha.
Składniki:
- 2 - 3 skorupki z jajek - jajka powinny być rozbite z szerszego końca
- 1 ulubiona galaretka
- 250 ml wody (połowa zalecanej ilości na opakowaniu galaretki)
- Skorupki dokładni wymyć wyparzyć.
- Wodę zagotować.
- Rozpuścić galaretkę w wodzie, odrobinę ostudzić.
- Skorupki ustawić na podstawkach, wlać do środka galaretkę i poczekać aż stężeje. Jeśli galaretka jest zimna można ją włożyć do lodówki.
- Gdy galaretka stężeje deser będzie gotowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz