środa, 13 marca 2013

Galaretka z Jaja



Galaretka w skorupce jajka to ciekawy sposób na podanie galaretki w święta. Przygotowanie tego deseru wymaga odrobinę cierpliwości, ale efekt jest rewelacyjny. Odpowiednio podając takie jajko można zaskoczyć każdego łakomczucha.


Składniki:

  • 2 - 3 skorupki z jajek - jajka powinny być rozbite z szerszego końca
  • 1 ulubiona galaretka
  • 250 ml wody  (połowa zalecanej ilości na opakowaniu galaretki)
Wykonanie:
  1. Skorupki dokładni wymyć wyparzyć.
  2. Wodę zagotować.
  3. Rozpuścić galaretkę w wodzie, odrobinę ostudzić.
  4. Skorupki ustawić na podstawkach, wlać do środka galaretkę i poczekać aż stężeje. Jeśli galaretka jest zimna można ją włożyć do lodówki.
  5. Gdy galaretka stężeje deser będzie gotowy.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print