Na ten deser w trochę innej postaci trafiłam przypadkiem. Połączenie ziemniaków i kakao wydało mi się troszeczkę dziwne, więc postanowiłam spróbować. Rezultat okazał się ciekawy, na pewno warto było spróbować.
Składniki:
- 200 g ziemniaków
- szklanka wiórków kokosowych
- szklanka cukru pudru
- ⅓ szklanki kakao
- 1 łyżka soku z cytryny
- Ziemniaki ugotować w mundurkach, gdy trochę ostygną obrać i przecisnąć przez praskę.
- Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni na złoty kolor.
- Do wystudzonych ziemniaków dodać cukier, kakao, wiórki kokosowe i sok z cytryny, wszystko dokładnie wymieszać.
- Odstawić na około 10 minut.
- Uformować niewielkie jajka. Można je obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz