wtorek, 19 marca 2013

Jajko Zapiekane w Kajzerce




Jajko przygotowane w ciekawy sposób doskonałe nie tylko na świąteczne poranki. Łatwo je zrobić, jest ciekawie doprawione i pyszne. W przepisie składniki na 2 porcje. Polecam.



Składniki:


  • 2 jajka
  • 2 kajzerki
  • ketchup
  • 1 łyżka miękkiego masła
  • 1 łyżka startego sera
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz
Wykonanie:
  1. Z kajzerek ściąć wierzch, dół wydrążyć by powstała miseczka.
  2. Masło utrzeć z serem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
  3. Tak przygotowanym masłem wysmarować wnętrze wydrążonych bułek oraz ich wierzchy.
  4. Do bułek wbić po 1 jajku, do każdej bułki wycisnąć odrobinę ketchupu piec przez około 20 – 30 minut w piekarniku rozgrzanym do  180oC.
  5. Na około 5 minut przed końcem pieczenia do piekarnika dołożyć wierzchy bułek.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print