Jajko przygotowane w ciekawy sposób doskonałe nie tylko na świąteczne poranki. Łatwo je zrobić, jest ciekawie doprawione i pyszne. W przepisie składniki na 2 porcje. Polecam.
Składniki:
- 2 jajka
- 2 kajzerki
- ketchup
- 1 łyżka miękkiego masła
- 1 łyżka startego sera
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól
- pieprz
Wykonanie:
- Z kajzerek ściąć wierzch, dół wydrążyć by powstała miseczka.
- Masło utrzeć z serem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
- Tak przygotowanym masłem wysmarować wnętrze wydrążonych bułek oraz ich wierzchy.
- Do bułek wbić po 1 jajku, do każdej bułki wycisnąć odrobinę ketchupu piec przez około 20 – 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180oC.
- Na około 5 minut przed końcem pieczenia do piekarnika dołożyć wierzchy bułek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz